Mese moderate de sarbatori

Mese moderate de sarbatori

Dacă ați trecut cu bine de mesele îmbelșugate de Crăciun nu înseamnă că se va întâmpla la fel și de Revelion. Trebuie să aveți grijă ce puneți pe masă, ca să nu „colindați" spitalele de sărbători. Moderația este rețetă care nu dă greș niciodată, dar trebuie să aveți grijă și la rețetele tradiționale.

„Cu siguranță că cei mai mulți dintre români vor alege în continuare produsele tradiționale, pe bază de carne de porc, și atunci e bine ca măcar unele dintre aceste produse să fie preparate cât mai sănătos. Din acest punct de vedere este bine să se renunțe cât mai mult la partea de grăsime, de slănină, este bine să folosim cotletul, mușchiul de porc, mai mult decât am folosi părțile mai grase, ceafa de porc sau costițele”, explică Ionuț Ștefan, consultant în nutriție.

„Este important ca modul lor de preparare să fie cât de cât sănătos, atunci să alegem varianta cuptor sau grătar, mai puțin prăjite în ulei”, subliniază el.

„În ceea ce privește prepararea sarmalelor, să renunțăm la acea prăjire a cepei. Este bine să folosiți cât mai putin ulei și, de asemenea, nu ar strica să folosim și mai puțin orez. Este știut faptul că, atunci când folosim carnea, e bine să nu o combinăm într-o cantitate excesivă cu orez sau cartofi, pentru că aceasta combinație are tendința de a ne îngrășa”, explică medicul.

„Este bine ca de sărbători să încercăm să consumăm produsele fără să facem excese la o masă. Putem la o masă să consumăm piftie împreună cu câteva sărmăluțe și să lăsăm friptura pentru altă masă. Putem să consumăm salata de boeuf împreună cu friptura și să lăsăm piftia pentru altă masă. Este bine ca la aceeași masă să nu existe mai mult de trei produse”, spune el.

„Dulciurile este bine să le strecurăm între mese, să nu le folosim după o masă copioasă, bogată în grăsimi. Dacă am mâncat la o masă piftie, salată de boeuf, sărmăluțe sau alte fripturi este bine să evităm dulciurile, să facem pauză o ora cel puțin, după care putem să consumăm fie o felie de cozonac, fie dulciuri de orice natură, și de evitat, evident, seara”, subliniază Ionuț Ștefan.

Testimoniale

  • 1
  • 2

“La data de 13 ianuarie "paseam sfios pe holul cabinetului tau" purtand pe umeri o greutate de 104 kg...pe 13 aprilie incheiasem procesul de slabire si ajunsesem(fara prea mari eforturi)...

Read more

“Din marturisirile omului obez....:)..as putea preciza disperarea omului obez care porneste catre cabinetul vostru, pentru prima oara. Sunt multe cazuri si difera unul de celalalt...sa ne referim numai la omul...

Read more

Urmareste-ne pe Facebook: