Cele mai sanatoase metode de preparare a carnii

Cele mai sanatoase metode de preparare a carnii

Cuptorul si rotisorul sunt cele mai bune metode de preparare a carnii. Varianta pane, fierberea sau pregatirea la aburi ar trebui evitate.

Proteinele si fierul din carne o fac extrem de importanta pentru organism, motiv pentru care nu ar trebui exclusa din alimentatie nici macar în curele de slabire. Uneori însa carnea ne poate face mai mult rau decât bine fiindca este pregatita gresit.

Specialisti în nutritie prezinta care sunt cele mai bune modalitati de a gati carnea pentru a putea beneficia din plin de proprietatile ei si pentru a nu ajunge la boli grave.

Este de preferat sa gatiti carnea la gratar, rotisor sau protap, pentru ca astfel sunt eliminate grasimile excedentare si toxinele, fara ca ele sa reintre în contact cu bucata de carne. În plus, prin aceste modalitati de preparare denaturarea proteinelor este minima.

Carnea va fi sanatoasa daca va fi gatita la plita încinsa sau la grill, nu la un gratar traditional, cu carbuni. Este important ca grasimea sa se scurga în lateral sau dedesubt, dar nu pe sursa de caldura.

“Grasimile scurse pe carbunii încinsi se transforma în hidrocarburi, care se reîntorc în carnea de pe gratar. Sunt toxici si cresc riscul de aparitie a neoplaziilor digestive”, explica Ionut Stefan, consultant în nutritie la cabinetul “MC²” din Bucuresti.

La polul opus, din punctul de vedere al valorii nutritive, se afla carnea prajita în ulei, unt sau untura.

“Acest mod de preparare aduce un aport excesiv de trigliceride pentru organism, ceea ce creste riscul afectiunilor cardiovasculare”.

Testimoniale

  • 1
  • 2

“La data de 13 ianuarie "paseam sfios pe holul cabinetului tau" purtand pe umeri o greutate de 104 kg...pe 13 aprilie incheiasem procesul de slabire si ajunsesem(fara prea mari eforturi)...

Read more

“Din marturisirile omului obez....:)..as putea preciza disperarea omului obez care porneste catre cabinetul vostru, pentru prima oara. Sunt multe cazuri si difera unul de celalalt...sa ne referim numai la omul...

Read more

Urmareste-ne pe Facebook: