Home

De ce Slim Life?

De ce SlimLife?

De la bun inceput trebuie sa intelegem foarte clar ca fiecare kilogram in plus pe care il ducem in spate este o povara pentru organism, iar cu cat numarul acestora este mai mare cu atat povara este mai grea.

Incepand cu sistemul cardio-vascular, continuand cu cel respirator si pana la cel osteo-articular sunt puse la suprasolicitari care vor lasa urme cu siguranta in timp.

Nu mai este un secret ca obezitatea este o problema de sanatate la nivel mondial si exista o preocupare din ce in ce mai mare in acest sens.

Alimentatia nesanatoasa si sedentarismul sunt fara indoiala cauzele principale ale obezitatii, iar o alimentatie santoasa presupune respectarea meselor principale, combinatii corecte ale alimentelor si cantitati adaptate nevoilor zilnice ale fiecarui individ in parte. De aceea atunci cand ne propunem sa slabim este cel mai indicat sa recurgem la o dieta echilibrata, individualizata care sa tina cont de stilul de viata al persoanei respective, consumului caloric zilnic cat si tuturor parametrilor legati de varsta, sex, indice de masa corporala, conditii de viata speciale (sarcina, alaptare, etc) sau patologii asociate.

Problemele legate de sanatate sunt multiple si implica copiii, adultii sau persoanele varstnice.

Aparitia afectiunilor cardio-vasculare de la varste din ce in ce mai mici, ateroscleroza si implicit hipertensiunea arteriala sau infarctul miocardic la tineri sunt din ce in ce mai frecvente. Afectiunile articulare,ale coloanei vertebrale in primul rand (hernia de disc) sunt in continua crestere si afecteaza in special persoanele supraponderale.

Infertilitatea in randul femeilor tinere dar si la barbati este din pacate cel mai adesea intalnita la femeile sau barbatii supraponderali. Afectiunile hepato-bilio-pancreatice se intalnesc preponderant la persoanele supraponderale-litiaza veziculara, steatoza hepatica, pancreatita acuta sau cronica.

Riscul de a dezvolta diabet zaharat, guta precum si alte boli metabolice este mult mai mare la persoanele supraponderale. O serie de cancere - in special cele genital la femei au ca factor major de risc obezitatea. Sunt doar cateva exemple de cat de importanta este normoponderabilitatea asupra sanatatii fiecarui individ. Fiecare persoana trebuie sa constientizeze ca pe langa aspectul estetic, important si el din ce in ce mai mult in zilele noastre, kilogramele in plus reprezinta un pericol pentru sanatate. Odata constientizata aceasta problema nu ramane decat sa alegeti cea mai adecvata metoda de a scapa de surplusul de kilograme si mai ales de a va mentine la greutatea finala obtinuta. De cele mai multe ori mentinerea este mai dificila decat slabirea propriu-zisa si in asta consta abilitatea unui specialist de a face un program nutritional corect si eficient pe termen lung.

Testimoniale

  • 1
  • 2

“La data de 13 ianuarie "paseam sfios pe holul cabinetului tau" purtand pe umeri o greutate de 104 kg...pe 13 aprilie incheiasem procesul de slabire si ajunsesem(fara prea mari eforturi)...

Read more

“Din marturisirile omului obez....:)..as putea preciza disperarea omului obez care porneste catre cabinetul vostru, pentru prima oara. Sunt multe cazuri si difera unul de celalalt...sa ne referim numai la omul...

Read more

Urmareste-ne pe Facebook: